Kedvezményezett:
Kecskeméti Főiskola
6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Tel.: 76/501-960

Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45.
Tel.: 1/273-4250

MŰSZAKI-TERMÉSZETTUDOMÁNYOS
TUDÁSBÁZIS INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK
FEJLESZTÉSE A KECSKEMÉTI FŐISKOLÁN

A projekt az Európai Unió támogatásával és az
Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Támogatási összeg: 2.440.925.248 Ft
Gyorslinkek
Főmenü
Média
KÖSZÖNTJÜK OLDALUNKON! PDF verzió nyomtató barát verzió Küldés e-mail-ban
2021. január 26. kedd

A Kecskeméti Főiskola történetének legjelentősebb és legnagyobb értékű projektje volt az, amelynek a honlapját jelenleg böngészi. 2009 áprilisától 2011 novemberéig a mintegy két és fél milliárd forintos uniós támogatás révén olyan széleskörű fejlesztéseket hajthatott végre az intézmény, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a Kecskeméti Főiskola az átalakuló felsőoktatásban is megőrizze regionális tudásbázis szerepét. Honlapunkon megismerheti a projekt valamennyi részletét és nyomon követheti megvalósítását.
Köszönjük érdeklődését!

HÍREK, INFORMÁCIÓK

Eredményesen lezárult a projekt

A Kecskeméti Főiskola történetének legnagyobb értékű, legátfogóbb és leghosszabb időtartamú fejlesztési projektje zárult le az utolsó elszámolás benyújtásával - hangsúlyozza Földesi Gabriella projektmenedzser. A 32 hónap időtartamú uniós projektben minden fejlesztés az előzetes ütemezés szerint valósult meg.

tovább...

Zárórendezvény - projekttúra

Mind a négy fejlesztési helyszínt körbejárták a projekt zárórendezvényének vendégei. Az autóbuszos körjárat a Tudósházban indult, majd a Kertészeti Főiskolai Karra érkezett, utána a Tanítóképző Főiskolai Kart vette célba, majd a GAMF Karon állt meg, végül visszatért a Tudósházba. A résztvevők minden helyszínen megtekintették a projektben végrehajtott fejlesztéseket. A program Földesi Gabriella projektzáró beszámolójával kezdődött a Tudósházban. A projektmenedzser felidézte a projekt állomásait és köszönetet mondott valamennyi közreműködőnek, majd kevésbé közismert számokkal érzékeltette a projekt nagyságrendjét.

tovább...

A képek megtekinthetők a galériában.

Nyílt nap a Tudósházban a Kutatók Éjszakáján

A Kecskeméti Főiskola harmadik alkalommal csatlakozott a Kutatók Éjszakája rendezvényhez. Ezúttal új büszkeségünket, a Tudósházat is megnyitottuk a látogatók előtt. A Hallgatói és Oktatói Szolgáltató Központ érdekes fizikai kísérletekkel, pszichológiai bemutatókkal, tudósok italával és még sok minden mással várta az érdeklődőket.

tovább...

A képek megtekinthetők a galériában.

Megtörtént a Tudósház ünnepélyes átadása

Bízom benne, hogy a városban és a régióban megvalósuló országos, sőt európai jelentőségű beruházások sikerét segíti a főiskola és a Tudósház - hangsúlyozta Réthelyi Miklós avatóbeszédében. Az egymilliárd forintos uniós támogatással a főiskola homokbányai kollégiuma mellett alig egy év alatt elkészült épület a "Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán" című projekt legjelentősebb eleme.

tovább...

A képek megtekinthetők a galériában.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Tudósház avatásán

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter avatja fel a Kecskeméti Főiskola új Tudósházát, amely mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással készült el a homokbányai városrészben a főiskola két kollégiumépülete mellett. A 3500 négyzetméter alapterületű, ötszintes Tudósház egy komplex szolgáltató, tudományos ismeretterjesztő és hallgatói-oktatói centrum lesz. Az avatóünnepség időpontja 2011. augusztus 23-a 11 óra. A rendezvényre regisztráció szükséges a tiop-pr@kefo.hu e-mail címen.

Ünnepélyes avatás és konferencia a Tudósházban

Augusztus 23-án 11 órakor lesz a Tudósház ünnepélyes avatása. Az ünnepség egy szintén uniós projekt keretében megrendezett konferenciába "ágyazódik", amelynek témája a modern járműirányítási rendszerek. A konferencia nyilvános és ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat az alábbi e-mail címen jelezhetik augusztus 15-ig: szemerei.beata@hszk.kefo.hu. A részletes programról itt tájékozódhatnak.

A város vezetése megtekintette a Tudósházat

Zombor Gábor, polgármester, Mák Kornél alpolgármester és szinte a teljes kecskeméti képviselőtestület megtekintette a Tudósházat még az ünnepélyes átadás előtt. A Tudósház a város fejlesztési törekvéseiben is kiemelt szerepet kap. A homokbányai városrész revitalizációja - ahol még szép számmal találhatók hasznosításra váró ingatlanok - az önkormányzat és a főiskola júniusban aláírt stratégiai együttműködési megállapodásának legfontosabb részét képezi. A Tudósház minőségi kivitelezésével és színvonalas működésével további beruházások ösztönzője lehet a városrészben.
képek

Júniusban már rendezvény lesz a Tudósházban

"Birtokba veszi" a tudomány a Tudósházat. Június 1-jén tartják az első rendezvényt az új épületben. A Biohulladékok irányított kezelése és hasznosítása a mezőgazdaság és környezetvédelem területén című szakmai workshop - amely a Komplex szervezetfejlesztés, a munkaerő-piaci és a nemzetközi alkalmazkodóképesség növelése a Kecskeméti Főiskolán című projekt keretében valósul meg - nyilvános és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Meghívó fedlap
Meghívó tartalom

Képeit ajánlotta fel Szívós János a Tudósház díszítésére

A Tudósház által képviselt szellemiség ösztönözte arra a kecskeméti festőművészt, Szívós Jánost, hogy nagyméretű, nonfiguratív festményeit felajánlja egy állandó kiállítás számára, amely mondanivalójában és hangulatában is tökéletesen illeszkedik az épülethez. A képek egyelőre tartós letétbe kerülnek a főiskolához, de a művész a későbbiekben nem tartja kizártnak, hogy a mintegy 3 millió forint értékű kollekciót adományként az intézménynek ajándékozza. A művész honlapja.

Tavasszal kész a Tudósház épülete

Jól halad a homokbányai Tudósház építése. A Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán (TIOP-1.3.1-07/2/2F-2009-0003) című projekt legjelentősebb elemének tervezett műszaki átadása 2011. április 30-a. A mintegy 3500 m2 alapterületű épület változatos funkciók kialakítását teszi lehetővé. Bővebb információk és az épület alaprajza a "Tovább" feliratra kattintva találhatók.

tovább...

Bokrétaünnep az épülő Tudósháznál

Elkészült az emeletráépítés a Tudósházon, így az épület elnyerte végleges magasságát. A hagyományok szerint ilyenkor rendezik meg a bokrétaünnepet, amelyre 2010. december 10-én 11 órakor kerül sor. A karácsony közeledtével stílusosan egy fenyőfa szolgál majd bokrétaként. Az ünnepséget marhapörkölt ebéd követi majd, amelyre a meghívott vendégeken kívül az építkezés valamennyi dolgozója is hivatalos.
képek

tovább...

A projektmenedzser köszönetet mondott a munkatársaknak

A novemberi kibővített projektértekezleten Földesi Gabriella megköszönte a munkáját azoknak a főiskolai munkatársaknak, akik már lezárult projektrészek felelősei voltak. A projektmenedzser beszámolója szerint mind pénzügyileg, mind az ütemezést tekintve a projekt a terveknek megfelelően halad. Valamennyi pénzügyi elszámolást hiánypótlás nélkül teljesített a főiskola. A tudósház építése a közbeszerzési eljárás miatt a tervezettnél később kezdődött ugyan, de időarányosan jól halad és nem látszik akadálya a 2011. augusztus 20-ai ünnepélyes átadásnak.

Megkezdődött a tudósház építése

Ma még lerobbant laktanya-épület, jövő ilyenkor korszerű tudósház áll majd a Kecskeméti Főiskola kollégiumai mellett az ún. homokbányai városrészben. Az 1,2 milliárd forintos beruházás a legjelentősebb eleme projektünknek. A közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelező cég, a Strabag-MML Kft. szeptember 8-án vette át a munkaterületet, ahol dr. Danyi József rektor segítségével jelképesen megtörtént a munka megkezdése is. A tervek szerint a felszerelt és berendezett épület ünnepélyes átadása 2011. augusztus 20-án lesz.

tovább...

Átadtuk az új természettudományi központot

Ami gazdagítja a főiskolát, az gazdagítja a várost is - így fogalmazott dr. Iványosi-Szabó András Kecskemét alpolgármestere a természettudományi oktatás-módszertani központ avatási ünnepségén, amelyet a Pedagógus Nap alkalmából tartott meg az intézmény. A közel 2,6 milliárd forintos projektből 285 millió forint jutott a Tanítóképző Főiskolai Kar most átadott létesítményére, a háromszintes, 650 négyzetméter alapterületű épületre.
képek
tovább...

Avató ünnepség a Pedagógus Nap alkalmából

Már csak az utolsó simítások vannak hátra a Tanítóképző Főiskolai Kar új Oktatás-módszertani Központján. A közel 650 négyzetméteres, háromszintes épület mintegy 225 millió forintos költséggel valósul meg a projekt keretében. A központ ünnepélyes átadásának kitűzött időpontja: 2010. június 3-a. Az avató ünnepségre a Pedagógus Nap alkalmából kerül sor, amelyre a főiskola valamennyi munkatársa hivatalos.

Tanfolyam indulhat az új hegesztőműhelyben

Sikeresen szerepelt a főiskola a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ pályázatán, így várhatóan októberben megkezdődhet annak a 15-18 főnek a képzése az új hegesztőműhelyben, akiket a köz-pont jelöl ki. A 900 órás tanfolyam hallgatói a fogyóelektródás és wolframelektródás hegesztési ismeretek megszerzése mellett tűzvédelmi szakvizsgát is tesznek. A képzésben nagy súllyal szerepel a gyakorlat, a 900 órából 576 órát a műhelyben töltenek majd a résztvevők, akik számára a képzés ingyenes, a költségeket a munkaügyi központ állja. A nyertes pályázat révén a főiskola felkerült a felnőttképzést folytató intézmények jegyzékére.

Megtörtént a GAMF Kar hegesztő oktatótermének avatása

Szép számú érdeklődő összegyűlt az ünnepélyes eseményre, amelyet Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter mellett partnercégek, szakmai szervezetek, szakképző intézmények és a városi önkormányzat képviselői is megtiszteltek jelenlétükkel. Az avatás arra is alkalmat adott, hogy dr. Szabó Béla, a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés igazgatója átadja dr. Danyi József rektornak a műhely tanúsítását.
képek
tovább...

Átadási ünnepség magas rangú vendéggel

Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter is részt vesz a Kecskeméti Főiskola hegesztő műhelyének átadásán március 16-án. A gazdasági tárca vezetője a K+F fejlesztések jelentőségéről és a járműipari akciótervről beszél majd. Az átadásra meghívást kapnak a partnercégek, a szakmai szervezetek és a szakképző intézmények képviselői is. A projekt bemutatásán túl a rendezvény résztvevői megismerhetik a hegesztő műhely új berendezéseit és megtekinthetnek egy hegesztési bemutatót is.

Elkészült a hegesztő műhely a GAMF Karon

Mintegy 52 millió forintos költséggel elkészült a hegesztő műhely, amely a legkorszerűbb gépekkel felszerelve jelenleg egyedülálló a magyar felsőoktatásban. A beruházás során 10 olyan hegesztőállást alakítottak ki, ahol ív- és lánghegesztésre egyaránt lehetőség van. Az új központi füstgázelszívó berendezés megfelel a legszigorúbb biztonsági és munkavédelmi előírásoknak. A főiskola célja az, hogy a most kialakított műhelyháttérrel a hegesztőszakember-képzés regionális központja legyen.
képek

Megkezdődött a hegesztő műhely átalakítása

A Hegesztő műhelyben található tíz hegesztő boksznak nem csak az alapterülete lesz nagyobb az átalakítás révén, hanem új berendezések is érkeznek a pályázati támogatásnak köszönhetően.   A hegesztő munkaállások alkalmasak lesznek ív- és lánghegesztésre is olyan gépekkel felszerelve, amelyek a legkorszerűbb vállalati gépparknak is megfelelnek.  A tervezett központi füstgázelszívó- berendezés pedig kielégíti a legszigorúbb munkavédelmi és biztonsági előírásokat is. A régióban jelenleg hiányszakmának számít a hegesztő szakmunkás és a felsőfokú hegesztő szakember is. Új műhelyünkkel szeretnénk a hegesztő szakképzés régiós központjává válni.  Az átadás tervezett időpontja 2010. február 15.

A Mikulás hozta az új infoteret

Megtörtént a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán az új infotér átadása, amellyel több, mint duplájára nőtt a nyilvános könyvtárként is működő műszaki és gazdasági szakkönyvtár alapterülete. Az új részt a korábbi tornaterem helyén alakították ki. A pályázat 2,5 milliárd forintos támogatásából 106 millió forint jutott az infotérre. Az átadási rendezvény jelképes pillanata volt, amikor mintegy varázsütésre 1-1 másodperces különbséggel bekapcsolódott az összes számítógép - mintha csak a Mikulás varázsolta volna.
képek
tovább...

December 10-én átadási ünnepség

Befejeződtek a GAMF Karon az egykori tornaterem helyén kialakított Infotér építési munkálatai, most a könyvtárosokon és az informatikusokon van a sor. A könyvtárosoknak gyakorlatilag vissza kell költöztetniük a könyvtárat, és "be kell lakniuk" a mintegy 500 m2 -rel nagyobb alapterületet, az informatikusok pedig a számítógépek beszerelését végzik.  A nyilvános térben több mint 50 korszerű gép várja majd a hallgatókat.  Az utolsó simítások után Mikulás-ajándékként december 7-én nyit a Könyvtár és Információs Központ infotér és műszaki szakkönyvtár részlege a GAMF Karon, az ünnepélyes átadásra december 10-én 11 órakor kerül sor.
MEGHÍVÓ
képek

Elkészült a központi rendszerhelyiség átépítése

Az informatikai fejlesztések első jelentős állomásaként befejeződött a legkorszerűbb követelményeknek is megfelelő központi rendszerhelyiség kialakítása. A helyiség bővítése mellett megtörtént az erősáramú hálózat kiépítése és a biztonságos működés feltételeinek biztosítása. Az automata tűzoltó rendszer még a padlózat alatt is rendelkezik érzékelőkkel, így az sem fordulhat elő, hogy esetleg onnan terjed el a tűz. Az oltóanyaggal töltött tartályok automatikusan működésbe lépnek, ha a hőmérséklet eléri a kritikus értéket. A gépek biztonságos üzemelését szolgálja a beépített nagy teljesítményű ipari klímaberendezés is. A helyiségbe az arra jogosultak - s ez szintén újdonság -ujjlenyomat-azonosítás után juthatnak be.

Ütemezés szerint halad az infotér kialakítása

Befejezéséhez közelednek az infotér építési munkálatai. Október 30-án megkezdődik a műszaki átadás-átvétel folyamata. November elején érkeznek a bútorok és párhuzamosan az informatikai eszközök beszerelése is megtörténik. A beruházás jelenlegi állása szerint az eredeti terveknek megfelelően november végén birtokukba vehetik a hallgatók az új létesítményt. Az egykori tornacsarnok helyén kialakított galériás infotér 539 négyzetméteren várja majd a főiskolásokat. Az építkezés állásáról készült fotók megtekinthetők képgalériánkban.

Megkezdődött az Oktatás-módszertani Központ építése a Tanítóképző Főiskolai Karon

Megtörtént az projekt nyitórendezvényét is jelentő ünnepélyes alapkőletétel, így hivatalosan is megkezdődhet az új Oktatás-módszertani Központ építése a Tanítóképző Főiskolai Karon. A kivitelező cég már korábban felvonult, mert a munkálatok egy régi épület lebontásával kezdődtek. Az alapkő-letételi ünnepségen dr. Danyi József rektor méltatta a fejlesztések jelentőségét a főiskola életében, majd a projektmenedzsment bemutatása után Földesi Gabriella projektmenedzser adott tájékoztatást a két és fél milliárdos projektről. Dr. Hegedűs Gábor, a Tanítóképző Főiskola Kar dékánja arról beszélt, milyen új lehetőségeket nyit meg a módszertani központ a pedagógusjelöltek természettudományos szemléletének formálásában.    Az alapkő-letételi ünnepség résztvevőinek is bemutathatta tehetségét Illés Evelin, akit a főiskolai napokon a KEFO Hangjának választottak.
tovább...

Projektnyitó értekezlet

A projektmenedzsment is bemutatkozott az első olyan értekezleten 2009. június 24-én, amelyre  a  támogatási szerződés aláírása után  került sor. Földesi Gabriella projekt menedzser vázolta  a projekt jóváhagyott  paramétereit, a költségvetési tételeket és az ütemezést, majd a menedzsment a felmerülő kérdésekre adott   választ.  Az értekezleten részt vettek a külső projektmenedzsment cég képviselői, a kari összekötők és a témafelelősök is. Az értekezletről készült fotók megtekinthetők képgalériánkban.

Projektindító sajtótájékoztató

A támogatási szerződés aláírását követően sor kerülhet a projekt első sajtóeseményére, a projektindító  sajtótájékoztatóra, amelyet 2009. június 18-án, csütörtökön délután 2 órakor tartunk a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának Deák termében. (Kecskemét, Izsáki út 10. földszint) A tájékoztatón bemutatjuk a projektet és annak honlapját, és bemutatkozik a projektmenedzsment is. További információ: Kállai Erzsébet 20/2-930-930
tovább...

Eseménynaptár
  2021 Január  
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Partnerek
 
Copyright
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!