Kedvezményezett:
Kecskeméti Főiskola
6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Tel.: 76/501-960

Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45.
Tel.: 1/273-4250

MŰSZAKI-TERMÉSZETTUDOMÁNYOS
TUDÁSBÁZIS INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK
FEJLESZTÉSE A KECSKEMÉTI FŐISKOLÁN

A projekt az Európai Unió támogatásával és az
Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Támogatási összeg: 2.440.925.248 Ft
Gyorslinkek
Főmenü
Média

Bokrétaünnepet tartottak a Kecskeméti Főiskola épülő Tudósházánál

 

A karácsony közeledtével egy fenyőfa szolgált bokrétaként a Kecskeméti Főiskola épülő Tudósházánál megtartott ünnepségen. Az ún. homokbányai városrészben a kollégium mellett található egykori laktanyaépület bővítésével és felújításával a főiskola egy olyan központot alakít ki, amely egyszerre szolgálja a tudományt és a közművelődést. Az 1,2 milliárd forintos beruházás a legjelentősebb eleme a Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán (TIOP-1.3.1-07/2/2F-2009-0003) című uniós projektnek, amelyet a főiskola a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programtámogatásával hajt végre 32 hónap alatt.

 

2010. december 10. Kecskemét A Kecskeméti Főiskola Tudósháza válasz a környezet kihívására - hangsúlyozta az ünnepségen Földesi Gabriella projektmenedzser. Egy olyan komplex szolgáltató, tudományos ismeretterjesztő és hallgatói-oktatói centrumot hozunk létre az egykori laktanyaépületből, amely „nyitott házként” fogadja majd a tudomány világa iránt érdeklődő fiatalokat, a hazai és külföldi oktatókat, ugyanakkor találkozóhelyet biztosít az oktatás, a kutatás és a gazdaság szereplői számára - emelte ki a projektmenedzser.

         A Tudósházban mintegy 3500 négyzetméter alapterület áll majd rendelkezésre. A tervezett terek és helyiségek sokrétű hasznosításra adnak lehetőséget. Multifunkcionális tér, kiállítóterem, szekciótermek, kutatói apartmanok, médiacentrum, könyvtár és rekreációs terek is szerepelnek a tervekben. A főiskola többek között junior tudósklubot, menedzser office-t, energia pontot és „olvasásklinikát” is működtet majd itt és azt szeretné, ha a Tudósház szolgáltatásai minél hamarabb széles körben ismertté válnának.

         Az építkezés jól halad, a szeptemberi kezdés után az emeletráépítéssel az épület elérte végleges magasságát, amelyre bokréta gyanánt felkerülhetett a szalagokkal feldíszített fenyőfa. Földesi Gabriella projektmenedzser mellett Danyi József, a Kecskeméti Főiskola rektora, Katonáné Szabó Gabriella, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Visy Attila, a kivitelező Strabag MML képviselője is szalagot kötött a stílusos bokrétára.  A tervek szerint az épület műszaki átadása április végén lesz, az informatikai infrastruktúra kialakítását és a bútorozást követően jövő év augusztus 20-án kerül sor a Tudósház ünnepélyes avatására.

  A Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán című 2,57 milliárd forint összköltségű projekt - a főiskola eddigi legátfogóbb fejlesztési projektje - a Tudósház átadásával zárul majd. Az indulás óta eltelt másfél évben elkészült többek között a GAMF Kar új infotere és hegesztőműhelye, a Tanítóképző Főiskolai Kar természettudományi központja, a Kertészeti Főiskolai Kar Környezetvédelmi és Kertészeti Élelmiszeralapanyag-vizsgáló Laboratóriuma, korszerű gépekkel, eszközökkel gyarapodott a főiskola és megtörtént a teljes körű informatikai fejlesztés.  

További információk:

Földesi Gabriella, Kállai Erzsébet,
projektmenedzser kommunikációs munkatárs
Tel.: 20/53-97-077  Tel.:20/2-930-930
E-mail: gabriella.földesi@gf.kefo.hu E-mail: kallai.erzsebet@rh.kefo.hu
Eseménynaptár
  2024 Április  
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Partnerek
 
Copyright
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!