Kedvezményezett:
Kecskeméti Főiskola
6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Tel.: 76/501-960

Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45.
Tel.: 1/273-4250

MŰSZAKI-TERMÉSZETTUDOMÁNYOS
TUDÁSBÁZIS INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK
FEJLESZTÉSE A KECSKEMÉTI FŐISKOLÁN

A projekt az Európai Unió támogatásával és az
Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Támogatási összeg: 2.440.925.248 Ft
Gyorslinkek
Főmenü
Média

Megtörtént a Tudósház ünnepélyes átadása


Bízom benne, hogy a városban és a régióban megvalósuló országos, sőt európai jelentőségű beruházások sikerét segíti a főiskola és a Tudósház - hangsúlyozta Réthelyi Miklós avatóbeszédében. Az egymilliárd forintos uniós támogatással a főiskola homokbányai kollégiuma mellett alig egy év alatt elkészült épület a "Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán" című projekt legjelentősebb eleme.

A Kecskeméti Főiskola két kollégiumépülete mellett alig egy év alatt egy modern, impozáns épület született egy korábbi laktanya felújításával és bővítésével. A 3500 m2 alapterületű, ötszintes Tudósház változatos tereivel - a multifunkcionális közösségi terek, a szekciótermek, a tárgyalók, a kutatószobák - a tudományos kutatás, az eredmények bemutatása és a népszerű ismeretterjesztés minden formájának helyet tud biztosítani.

Dr. Danyi József rektor köszöntőjében arról beszélt, hogy az épület egy olyan, 2,57 milliárd forint értékű komplex fejlesztési program részeként valósulhatott meg, amilyenre még nem volt példa a Kecskeméti Főiskolán. A 2009 áprilisától 2011. november végéig tartó projekt igazi sikertörténet, amely hosszú távra megalapozza a főiskola jövőjét - hangsúlyozta a rektor.

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kiemelte: "…a közismerten nehéz gazdasági helyzetben nagy jelentőséggel bír, hogy uniós források felhasználásával létrejöhetett egy ilyen fontos intézmény". A miniszter reményét fejezte ki, hogy a városban és a régióban megvalósuló országos, sőt európai jelentőségű beruházások sikerét segíti a főiskola és a Tudósház is. Dr. Réthelyi Miklós úgy véli, a főiskoláknak helyük van a felsőoktatásban, és amit a Kecskeméti Főiskolán látott és tapasztalt csak megerősítette ebben.

Földesi Gabriella projektmenedzser arról beszélt, hogy a főiskola kiemelkedő pályázati tevékenységet folytat, jelenleg 13 uniós projekt van folyamatban közel 6 milliárd forint értékben. Ezt követően az épületet jelképesen átadta dr. Zombor Gábor polgármesternek, hiszen - ahogyan a projektmenedzser fogalmazott -: "…a Tudósház a város és a térség innovációs központja is lesz, a gazdaságélénkítés jegyében találkozóhely a tudomány, az oktatás és a gazdaság szereplői között" .

Dr. Zombor Gábor polgármester kiemelte, a város életében meghatározó a főiskola, és reményét fejezte ki, hogy a főiskola és a város összefogásával a homokbányai városrész fejlesztése, felzárkóztatása is új lendületet kaphat.

A nemzetiszínű szalagot dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, dr. Zombor Gábor polgármester, dr. Danyi József rektor és Földesi Gabriella projektmenedzser mellett három korosztály és a három kar képviseletében prof. dr. Cserni Imre professor emeritus, Molnár Viola műszaki menedzser szakos hallgató és Gál Zsombor Csaba a gyakorló iskola 2. osztályos tanulója vágta át.

Eseménynaptár
  2024 Április  
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Partnerek
 
Copyright
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!