Kedvezményezett:
Kecskeméti Főiskola
6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Tel.: 76/501-960

Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út 45.
Tel.: 1/273-4250

MŰSZAKI-TERMÉSZETTUDOMÁNYOS
TUDÁSBÁZIS INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK
FEJLESZTÉSE A KECSKEMÉTI FŐISKOLÁN

A projekt az Európai Unió támogatásával és az
Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Támogatási összeg: 2.440.925.248 Ft
Gyorslinkek
Főmenü
Média

Megtörtént a GAMF Kar hegesztő oktatótermének avatása

A műhely avatásán a miniszter hangsúlyozta: A tudásalapú társadalom meghatározó eleme a minőségi képzés, amely igazodik úgy a nemzetközi, mint a piaci szereplők elvárásaihoz. Ennek alapja a gazdaság és a minőségi felsőoktatás gyakorlati együttműködése.
2009 áprilisában indult és 2011 novemberében zárul a Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán című projekt, amelyre az intézmény közel 2,44 milliárd Ft támogatást kapott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból. A projekt indulása óta eltelt időben elkészült a központi rendszerhelyiség felújítása és a GAMF Karon az egykori tornateremből kialakított infotér. Áprilisra fejezik be az oktatás-módszertani központ építését a Tanítóképző Főiskolai Karon, folyamatban van több labor- és műhelyfelújítás, és a közel egymilliárd forintos projektelem, a tudósház nyáron kezdődő építésének előkészítése, amelyet egy laktanya-épületből alakítanak ki. A fejlesztési projektsorozat révén nemcsak a régió, de az ország egyik legerősebb tudásbázisává válhat a Kecskeméti Főiskola - hangsúlyozta dr. Danyi József rektor a műhely ünnepélyes avatásán.
Földesi Gabriella projektmenedzser arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a projekt jó ütemben, a terveknek megfelelően halad. A 2011 novemberében záruló fejlesztési program 40 %-os teljesítésénél tart az intézmény. 
Szabó László a Migatronic Kft. vezetője a műhely gépeit, eszközeit mutatta be, majd sor került az ünnepélyes avatás mozzanatára. Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter mellett a főiskola részéről dr. Danyi József rektor és Földesi Gabriella projektmenedzser vágták át a nemzetiszínű szalagot.
Ezt követően adta át dr. Szabó Béla a műhely tanúsítását.
Dr. Bernáth Mihály főiskolai docens a tervezett képzésekről adott tájékoztatást, Pap Imre pedig gyakorlati hegesztési bemutatót tartott. 
A műhely paraméterei:
Az 52 millió forintos beruházás során tíz olyan korszerű - ív- és lánghegesztésre egyaránt alkalmas - hegesztőállást alakítottak ki, ahol lehetőség nyílik a legmodernebb eljárások megismertetésére. 
Új gépek, berendezések a 10 munkahelyes műhelyben:

Minden munkahely rendelkezik

Az eljárások ismertetésére egy védőüveggel ellátott bemutatóasztal áll rendelkezésre.

A Kecskeméti Főiskola célja, hogy a most kialakított magas színvonalú műhely háttérrel a a gazdaság mindenkori igényeinek megfelelően a hegesztőszakember-képzés regionális központja legyen.
A tanúsítással rendelkező műhelyben sokrétű oktatási tevékenység folytatható:


képek
Eseménynaptár
  2024 Április  
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Partnerek
 
Copyright
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!